0345-549360

Onze diensten

Ontzorgen 

Op het moment dat iemand overlijdt moet er veel geregeld worden. We ontzorgen u graag van a tot z. Uiteraard is het ook mogelijk om een aantal zaken zelf te doen als u dit wenst. De ervaring leert dat dit helpt bij het rouwproces. Samen nemen we alles stap voor stap door. We gebruiken geen basisdraaiboek; uw wensen staan centraal voor een persoonlijke uitvaart.

 

Laatste verzorging

Nadat de huisarts is geweest beginnen we met de laatste zorg en de opbaring. Denk hierbij aan:

 • Kleding uitzoeken
 • Overledene opfrissen of wassen, aankleden en verzorgen
 • Bij thuis opbaren: ruimte maken en de ruimte sfeervol inrichten.
 • In de kist leggen van de overledene, thuis of in een rouwcentrum

Alles doen we in overleg, in alle rust en met respect. We benoemen wat we gaan doen en vragen u of u er wel of niet bij wilt zijn en of u mee wilt helpen. Niets moet, alles mag, alles is goed.

Het is dankbaar om op zo’n kwetsbaar moment er voor u te mogen zijn. Met aandacht en respect begeleiden we de laatste verzorging van de overledene. Tijdens de verzorging zien we graag een foto van de overledene, zodat we zien hoe iemand er uitzag voor het overlijden. We streven er naar om het beeld van voor het overlijden weer  zoveel mogelijk terug te brengen.

Nabestaanden kunnen meehelpen of er gewoon bij zijn. Het hoeft niet, alles is goed. Stap voor stap vertellen we wat we gaan doen. Achteraf horen we altijd dat het fijn was om er toch bij te zijn en mee te helpen.

laatste verzorging

Opbaren

De opbaring, dit woord betekent een overledene klaarleggen voor het afscheid nemen. Voor ons betekent dit ook koelen na de laatste verzorging. Dit kan thuis op bed of in de kist. Indien u kiest voor thuis opbaren komen wij iedere dag de werking van de koeling en het lichaam van de overledene controleren. Opbaren kan ook een andere locatie zoals in het verzorgingstehuis, in het rouwcentrum of 24-uurs kamer van een rouwcentrum. Graag bespreken wij met u de voor- en nadelen van meerdere mogelijkheden.

 

Kist, mand of wade

uitvaartmand
Bij het regelen van de uitvaart  brengen altijd een boek mee met voorbeeldfoto’s van uitvaartkisten, wades en manden

 • verschillende prijsklassen
 • verschillende maten
 • materialen, kleuren en prints

Afhankelijk van uw wensen komen we uit bij uw persoonlijke keuze.

Wilt u bijvoorbeeld zelf de kist dragen, dan past een lichtere houtsoort beter. Een populieren houtsoort is geschikt voor beschilderingen of tekeningen op de kist en bij een degelijk massief eiken kist zijn vaak dragers nodig. We bieden keuze uit een ruime collectie (link naar collectie).

De baarplank met wade en de rieten mand worden steeds populairder, maar zijn niet altijd goedkoper.

Kortom: het is goed om hier samen over na te denken wat het beste past bij uw wensen.

 

Rouwkaarten

Het is gebruikelijk dat we de rouwkaarten zo snel mogelijk na overlijden versturen. Ook hierin kunnen we u volledig ontzorgen. Wij helpen bij het kiezen van de rouwkaart, het opstellen van de rouwtekst, controleren van de proefdruk en het verzenden van de rouwpost. We werken samen met een drukkerij dichtbij De Witte Roos vanwege:

   • jarenlange goede ervaringen
   • de kwaliteit
   • de snelle service
   • een uitgebreid boek met voorbeeldteksten en gedichten
   • ruime collectie kaarten
   • mogelijkheden voor eigen ontwerp of foto op de kaart

Heb je een afbeelding of rouwkaart gezien op internet, laat het zien. Wij ontwerpen dit op maat. We maken er een unieke, persoonlijke en betekenisvolle rouwkaart van.

Rouwvervoer 

rouwvervoer
Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft een eigen voorkeur als het gaat om dragers of om rouwvervoer. Voor rouwvervoer is er keuze uit onder andere

 • rouwauto met (eigen) volgauto’s, van diverse merken en diverse kleuren (zelfs paars)
 • samen in de rouwbus
 • bijzonder rouwvervoer zoals
  • rouwkoets met paarden, motor met zijspan of
  • luxe limousines of oldtimers
  • rouwtruck enz.

Iedere uitvaart is anders, iedere uitvaart is persoonlijk en daarom de keuze van rouwvervoer ook. De uitvaartverzorger van De Witte Roos regelt met liefde uw persoonlijke voorkeur.

Foto en video 

Bij rouwverwerking helpt het om terug te kijken op de uitvaart. Daar komt nog bij: sinds de Coronamaatregelen mogen we beperkt belangstellenden uitnodigen voor het afscheid. Uitvaartfotografie, video en videostreaming worden steeds populairder. Met een mooie fotoreportage of een video-opname kunt u later, na de uitvaart, samen met uw familie en vrienden terugkijken op het afscheid. Videostreaming is zeer geschikt voor nabestaanden om live mee te kijken tijdens de uitvaartplechtigheid vanuit eigen locatie waar dan ook ter wereld. Op sommige uitvaartlocaties wordt dit al standaard aangeboden en bij andere locaties regelen we dit indien u dat wenst.

Voor ons telt maar één ding: “wat zijn uw wensen?”

 • Geen foto’s, geen video-opname en geen videostreaming?
 • Zelf regelen of zelf doen?
 • Een professional inzetten via De Witte Roos Uitvaartverzorging?

Opname en livestream

Sinds de coronatijd is er steeds meer vraag naar videoreportages en livestreams. Wie niet bij een uitvaart kan zijn volgt thuis de uitvaart live via een streamingdienst of achteraf via een video-opname. In binnen- en buitenland kijken steeds meer mensen mee met een uitvaart. De video-opnames worden vooral ook gewaardeerd door de nabestaanden die wel bij een uitvaart aanwezig waren, omdat deze dag vaak als een roes voorbij gaat. Bij het kijken van de video-opname zien ze details die ze zich niet meer herinneren. Livestream en video zijn eigelijk niet meer weg te denken bij afscheid.

 

  Wij weten precies wat de mogelijkheden zijn bij iedere uitvaartlocatie. Mocht er op een locatie geen faciliteiten zijn voor voor video-opname of livestream, dat regelen we dat alsnog met gespecialiseerde partijen waarmee we vaak samenwerken.

Muzikale begeleiding 

Muzikale begeleiding

De uitvaartverzorger van De Witte Roos helpt u bij het uitkiezen van de muziek voor de uitvaartplechtigheid. Muziek dat past bij het leven van de overledene en de herinneringen die we willen vormgeven. Alles kan en alles mag.

 • Van klassiek tot hardrock
 • Van Nederlandstalig tot instrumentaal
 • Combinatie van verschillende muziekstijlen

Voor inspiratie kijk op onze Spotify muzieklijst.

Wij maken uw muziekkeuze passend in het geheel.

Livemuziek maakt het afscheid nog persoonlijker. Wekt dit uw interesse? Wij hebben in ons netwerk meerdere muzikale gezelschappen voor uitvaarten, variërend van solozang of zang met akoestisch gitaar, piano, orgel, harp, cello of een koor.

Bloemen

In een verdrietige en moeilijke tijd biedt de schoonheid van bloemen troost, dichtbij of op de kist van uw overleden dierbare. Soms vertellen bloemen wat je zelf niet kan zeggen. Misschien verwoorden de bloemen een herinnering of een lievelingsbloem of -kleur of vertelt de symboliek van een bloem  iets over de overledene. Bijvoorbeeld: de orchidee staat symbool voor de schoonheid en zorgzaamheid van de vrouw.

Maar welke bloemen en kleuren kies je dan en waar bestel je de bloemen?

Wij regelen graag met volle aandacht voor u de bloemen met bijpassende linten. Vlak voor de uitvaart controleren de bloemen op versheid en laten zo nodig bloemen vervangen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf de bloemen te bestellen of om aan de belangstellenden te vragen of zij een bloem willen meenemen.

rouwboeket
rozen op kist jpg

Inrichten uitvaartpodium

Nabestaanden denken graag mee over de inrichting van het uitvaartpodium. Hierdoor maken we de uitvaart nog persoonlijker. Dat kan al heel bescheiden met kleine persoonlijke accessoires op en rondom de kist zoals de leesbril van opa, het breiwerk van oma, de werkschort met hamer en spijkers van de timmerman, de zelf beschilderde houten vlinders van de kleinkinderen. Of extra kussens op de grond voor de kist, waar de kinderen bij elkaar kunnen zitten met kleurplaten en stiften. Een hart van meegebrachte bloemen rondom de kist, een schilderij met een verhaal, de zelfgemaakte sprei die nog net niet af was, de kandelaar die thuis op de schoorsteen stond, het fototoestel van de de fotograaf (hoe vaak zou hij op dat ene knopje drukt hebben om de wereld te laten zien). Of groter kan ook, zolang het maar door een (dubbele) deur past. We hebben zelfs een keer een Lamborgini en een motor in de aula van het crematorium gezien. Kortom, samen maken we er een persoonlijk uitvaartpodium van, eenvoudig of groots, met persoonlijke en passende accessoires die het verhaal van het leven illustreren.

Uitvaartinterview

Kent u het uitvaartinterview al? We doen dit al jaren en het wordt iedere keer als heel fijn ervaren. Een uitvaartinterview vindt een paar dagen voor de dag van de uitvaart plaats, al dan niet in de nabijheid van de overledene. Bij een kop koffie praten we samen over het leven van uw dierbare onder begeleiding van de uitvaartinterviewer of de spreker van de uitvaartceremonie. Het uitspreken van herinneringen draagt bij aan de rouwverwerking en geeft een goed beeld voor de inhoud van de afscheidsplechtigheid.

Spreken bij afscheid

Eén Spreker

Een mooi afscheid geeft veel troost. Samen stilstaan bij de momenten die het leven bijzonder maakten. Niemand wil standaard teksten of saaie opsommingen, in tegendeel. Daarom gaan we samen op zoek naar die mooie verhalen en bijzondere momenten voor een onvergetelijk en persoonlijk afscheid. We brengen herinneringen en gevoelens van nabestaanden samen, afgestemd op de gekozen muziekstukken.

Meerdere sprekers

Natuurlijk is er alle ruimte voor meerdere sprekers. Wij zorgen dan voor de juiste volgorde en de eenheid van het geheel.

Zelf spreken

Voor veel mensen is spreken op een uitvaart lastig, vanwege emoties en de druk om het echt goed te willen doen. We helpen u graag op weg met tips, adviezen en zonodig coaching om te spreken op een uitvaart.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Als je de rol hebt om kinderen voor te bereiden op het leven, hoort het leren omgaan met verlies en verdriet tot je opdracht.”

Manu Keirse, rouwdeskundige en psycholoog.

De eerste vraag die wij stellen is: “Mogen wij meedenken over het betrekken van de kinderen bij de uitvaart?” We hebben veel ervaring, suggesties om te doen en boekjes voor kinderen van verschillende leeftijden. Echter … ieder kind is anders. De ouders kennen het kind en weten goed in te schatten wat het beste bij het kind past. Het is belangrijk om hier met aandacht en zorg mee om te gaan. Afhankelijk van uw wensen en de reactie van uw kind bespreken we de mogelijkheden met u of samen met uw kind.

  Dementie vriendelijke uitvaart

  Iedereen kan persoonlijk afscheid nemen op een ontspannen en verantwoorde wijze, ook iemand met dementie.

  Afscheid nemen van een dierbare is moeilijk, emotioneel en soms verwarrend. Het afscheid is onmisbaar bij het rouwproces. Iemand met dementie kan zelf zijn/haar wensen vaak niet goed verwoorden. Juist met zoiets speciaals als de uitvaart is het belangrijk om de nabestaande met dementie erbij te betrekken. Ook al is het maar bij een stukje van het hele proces vanaf overlijden tot en met de dag van de uitvaart.

  Alzheimer Nederland heeft een methode ontwikkeld speciaal voor uitvaartverzorgers. Inmiddels heb ik deze methode regelmatig gebruikt in de praktijk en het werkt echt. Als gecertificeerd dementievriendelijke uitvaartverzorger kan ik oprecht zeggen:

  “Iedereen kan persoonlijk afscheid nemen op een ontspannen en verantwoorde wijze, ook iemand met dementie”.

  Hanny van Keulen