0345-549360

Uitvaart verzekeringen

Waar voor je geld

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering

Vaak krijgen we de vraag: Is het nu beter om een uitvaartverzekering af te sluiten? Daarom hebben we de voor- en nadelen van uitvaartverzekeringen voor u op een rij gezet.

De naturaverzekering van de grote ondernemingen

Zij keren een relatief laag bedrag uit of een basispakket met diensten, zoals verzorging van overledene, basiskist, rouwvervoer en aangewezen uitvaartlocatie. Wilt u naar een andere locatie dan moet u bijbetalen, net zoals bijvoorbeeld eigen keuze kist, uw aanwezigheid bij de laatste verzorging, eventuele extra zorgbehandelingen van overledene, eventueel verblijf mortuarium in ziekenhuis enz. Nadelen:  U krijgt vaak te maken krijgt met meerdere contactpersonen en uitvaartbegeleiders met vaste procedures en locaties. Alles wat je anders wenst, kost extra geld. Voordeel: u mag een andere uitvaartondernemer kiezen. De uitvaartondernemer kan zelfs  het verzekeringsgeld voor u innen door middel van een akte van cessie. Bespreek met de uitvaartondernemer goed de verschillen in financieën. Soms is het verschil opvallend klein.

Sommenpolis of geldverzekering

De verzekering keert na overlijden geld uit voor de kosten van de uitvaart. Voordeel: u kiest zelf de uitvaartondernemer en u stemt samen uw wensen af op uw budget. Sommige verzekeringen zoals Ardanta keren het volledige verzekerde bedrag uit, ook zijn de kosten voor de uitvaart lager.

Geen verzekering en geen geld

Is de overledene niet verzekerd en is er binnen de (naaste) familie geen geld voor een uitvaart, dan heeft de gemeente een financiële regeling voor sobere uitvaart. Wij helpen u daarbij.

Geen verzekering en wel geld

ls er (spaar)geld beschikbaar of geld uit de nalatenschap, dan weet u zeker dat uw geld geheel aan uw uitvaart besteed zal worden en dat er niets aan de strijkstok van (grote) verzekeringsmaatschappijen blijft hangen. Bovendien geeft dit u maximale vrijheid om de uitvaart te regelen zoals u dat wenst.

Wilt u waar voor uw geld? Wij denken graag met u mee.

Contact

terugkijken op afscheid

De Witte Roos Uitvaartverzorging / Hanny van Keulen, Gouwestraat 12, 4105 ZK Culemborg, 0345-549360 of 06-26236207  /info@dewitteroosuitvaartverzorging.nl| KvK 70959730 |  BTWnr NL112202949B02 / vrij van BTW / IBAN: NL10KNAB0257137122